Radio astronomi

For de fleste af os er tanken om astronomi noget vi tilslutte direkte til “stargazing”, teleskoper og ser storslåede skærme i himlene. Og være sikker på, det er det spændende område af \u200b\u200bastronomien, der tegner sig for sin enorme popularitet. Så for uindviede synes ideen om “radio astronomi” mærkeligt. Der er to grunde til. Første er, at mennesker er langt mere visuel end audio orienteret. Og andet er at radioastronomi ikke virkelig indebærer “lytte” til kosmos undtagen, at forskere, der bruger denne avancerede form for “stargazing” ikke stole på visuel undersøgelse at udføre deres arbejde.

For at forstå hvad der er virkelig spændende om radioastronomi, skal vi først flytte, hvordan vi se astronomi. Det skyldes at professionelle astronomer, at studere universet er mere om frekvenser end det handler om visuel dokumentation af fænomenet. Dette tager os tilbage til fysik 101.

Lys, er naturligvis den fysisk fænomen, som giver vores evne til at bruge vores visuel bekræftelse system, fx vores øjne at værdsætte noget, i dette tilfælde stjernerne. Så når vi ser på himlen, kan vi se lyset udsender fra en stjerne eller reflekteres fra en planet eller en måne. I mange tilfælde, hvis vi ser en langt væk stjerne, ser vi faktisk det hundreder eller tusinder af år siden fordi det er hvor lang tid det tager for at lys til at krydse universet og være synlige i vores sky. Det er alene en smuk sind blæser ide.

Nu lys i sig selv er en smuk påfaldende stof. Men til vores astronomi forskere, lys er blot en anden energi, der findes i en bestemt frekvens. Nu, vi har tendens til at tænke på frekvenser, når vi taler om lydbølger. I videnskabelige termer lys er energi og lyden bare et par former af de samme ting, frekvenser af energi, der efterligne fra en kilde.

Nu får vi at hvorfor radioastronomi er så nødvendig. Rækken af frekvens at lys indtager i den store spektrum af frekvenser er virkelig temmelig små. For at sætte det mere rent ud, kan vi kun “Se” en lille del af universet, der er faktisk der. Nu når man ser på nattehimlen, og det er så overvældende, da du så at vi ser bare en lille mængde af hvad der faktisk foregår kan deroppe, igen, vores sind få temmelig overvældet.

Radio astronomi bruger sofistikeret sensor udstyr til at studere alle frekvenserne af energi kommer til os fra kosmos. På måde, disse forskere kan “Se” alt, hvad der foregår derude og så få en præcis ide om, hvordan stjernerne ser ud, opføre sig nu og vil opføre sig i fremtiden.

For nogle af os, der har hørt om radioastronomi, tænker vi på det i form af “lytte” efter tegn på liv i universet. Og ja, SETI, eller “Search for Extra Terrestrial intelligens” er en del af radio astronomi, omend en lille del. Men af langt større betydning er hvordan radioastronomi har bemyndiget alvorlige astronomer, (det er dem, der bliver betalt for at gøre det) at undersøgelse stjerner mange lys år væk, undersøgelse sorte huller, som vi vil aldrig kunne se med vores teleskoper og samle forskning og data om wh Ole af universet, der ellers ville være umuligt at vide og forstå.

Dette er vigtigt arbejde, der foregår hele tiden i verden af astronomi. Det er værd at holde op med og lære mere om, da vi har knap nok kradset i overfladen i vores korte diskussion i dag. Men forståelse hvor vigtigt radioastronomi er kun vil uddybe og gøre mere meningsfuld din kærlighed og forståelse af dette store felt af viden kendt som astronomi.
Leave a Reply

Your email address will not be published.